NL & BE: Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd | Betaal veilig met o.a. Ideal, Paypal, Afterpay

Wat is DHA?

DHA, ofwel Dihydroxyacetone, wordt gebruikt in alle zelfbruinende producten. Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet, een 100% natuurlijk product. Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid, een zogenoemde ‘Instant Tan’, dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden.

Zo donker als je wilt, tot op bepaalde hoogte

In het algemeen geldt: hoe meer DHA in je vloeistof, hoe donkerder je wordt. Iedere vloeistof is er vanaf een laag percentage DHA (Bij Fresh Indulgence 7%, geschikt voor mensen met een lichte huid) tot donker (FI Caribbean Indulgence 11,5%, geschikt voor mensen met een donkere huid). Een andere factor die de diepte van de kleur bepaalt – naast het DHA-gehalte en de natuurlijke gevoeligheid van de persoon die de spray tan ondergaat – is de kwaliteit van de DHA.

 

DHA met een eco-gecertificeerde, biologische oorsprong is de zuiverste, meest stabiele en effectieve DHA. En welke DHA gebruikt Fresh Indulgence? Precies!

wat is DHA

Is DHA Schadelijk?

DHA is niet schadelijk voor de huid en het veroorzaakt geen allergieën. DHA kan niet doordringen in de dieper gelegen huidlagen, zodat gevallen van dermatitis of allergische reacties erg zeldzaam zijn, en meestal worden veroorzaakt door de andere componenten in het self-tan product. Om deze reden, richten fabrikanten van cosmetica zoals tanning vloeistof, al hun inspanningen op het creëren van DHA producten zonder stoffen die schade kunnen aanrichten aan gevoelige huid, of die allergieën kunnen veroorzaken. De producten worden in laboratoria eerst uitvoerig getest voordat het op de markt komt. Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste kiezen voor onze Original lijn: getest en geschikt gemaakt voor de gevoelige huid. Die lijn is er in drie tinten, van licht naar donker.

Tanning vloeistof kan je het beste in de koelkast bewaren, maximaal 6 maanden.