NL & BE: Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd | Betaal veilig met o.a. Ideal, Paypal, Afterpay

Starten met spraytanning

Nú is de tijd om te starten met spray tanning.

Spray Tanning en zelfbruiners raken steeds meer ingeburgerd in Nederland. De voordelen op een rijtje:

 • Ongekend snel bruin, in 10 minuten
 • Huidverzorgend, anti-aging en hydraterend
 • Schakelt de schadelijke effecten van zon en zonnebank uit
 • Je kleurtje is niet van echt te onderscheiden door de hoge kwaliteit van ingrediënten

Dat is de reden waarom salons en zonnestudio’s steeds vaker spray tanning aanbieden. De investering is laag, terwijl de marges zeer aantrekkelijk zijn. Meer weten? Lees verder!

Informatieve blogs

Veel gestelde vragen

 • CD8F0E1B-AD05-4A6A-A04A-94469D71C5BE

  Commerciële mogelijkheden

  Wij willen je graag inspireren, en zetten de commerciële mogelijkheden van spray tanning voor je op een rijtje. Kies...

  Lees meer
  0
 • CD8F0E1B-AD05-4A6A-A04A-94469D71C5BE

  De toekomst van spray tanning

  Er is een stralende toekomst voor startende spraytan ondernemers. Wij willen allemaal een gebronsde huid, tegelijk zijn wij steeds...

  Lees meer
  0

Hoe lang duurt een spray tan behandeling?

Een gemiddelde spray tan behandeling kost zo’n 9 minuten, voor een ervaren salon. De klant moet echter wel de tijd krijgen zich aan- en uit te kleden. Na de spray tan kunnen de klanten zich direct aankleden, en hoeft er niet ‘nagedroogd’ te worden. Hoe je dit voor elkaar krijgt, behandelen we uitgebreid in onze trainingen.

Wat is de adviesprijs voor een spray tan?

Wij adviseren tussen de 25-32,50 euro. Opvallend is dat de prijs van spray tans verschilt per regio. Wij adviseren onze klanten altijd om te kijken naar de concurrentie, en de positionering van de salon. Je moet niet te laag gaan zitten met je prijs!

Wat is de kostprijs van een spray tan behandeling?

Met een literfles tanning vloeistof kun je 20 tot 40 spray tan behandelingen geven. Dat is afhankelijk van de apparatuur die je kiest. (De Aura Allure verbruikt gemiddeld 25 ml per klant – de TE20 verbruikt 50 ml per klant). Onze prijs voor tanning vloeistof is vanaf 69,90 excl. BTW per liter. Kostprijs ligt daarmee tussen de €1,75 en de €3,45 excl. BTW per full-body spray tan. Dus, ook al vragen duurdere spray tan apparaten een hogere investering, dat verdien je weer terug door hun zuinigheid. Ook zijn duurdere apparaten, zoals de Aura Allure, stiller. Je kunt dan rustig communiceren met je klant. Ook heel wat waard!

Worden er voorwaarden gesteld aan het starten van een salon?

Nee. Want hoe spot je door de telefoon een goede ondernemer in de dop? Iedereen moet met goede kwaliteit kunnen werken. Wij stellen juist de vraag andersom: zijn wij wel goed genoeg om al onze klanten op te leiden? Hoe zit het met de ingrediënten en de duurzaamheid van onze producten? Wat kunnen wij bijleren over spray tanning, welke kennis kunnen we doorgeven aan onze klanten (ook via het blog www.tanningtrends.nl). Waar kunnen wij de service verbeteren, zodat al onze klanten de best mogelijke start maken? Vast staat dat als je start met spray tanning, je niet moet verwachten dat er als vanzelf klanten op je af komen. Je moet actief zijn. De klanten die actief te werk gaan, kunnen allemaal succes krijgen: wij moeten ze daarbij ondersteunen. Zo zien wij het.

Wat heb je nodig om te kunnen starten met spray tan?

Wat je natuurlijk echt nodig hebt, is goede spray tanning apparatuur. Wil je als professional aan de slag, dan is ook het volgen van een goede training aan te raden. Het is een stoomcursus: binnen een dag ken je de ins en outs, valkuilen en puntjes waar je op moet letten.

Om jouw bedrijf neer te zetten heb je marketingmateriaal nodig en een locatie om te starten met spray tanning. Natuurlijk kan je ook mobiel werken: je geeft dan een spray tan behandeling bij de klant zelf thuis. Dit betekent een groot comfort voor de klant. In schoonheidssalons en zonnestudio’s volstaat het als er een ruimte is van 2 vierkante meter: dit is voldoende ruimte om spray tan behandelingen in te kunnen geven! Vaak wordt er gekozen voor een spray tanning tent om de behandelingen in te geven. Dit is een betaalbare, praktische oplossing om op korte termijn te kunnen starten met spray tanning.

Waarom moet ik kiezen voor Spray Tan Essentials?

We kiezen voor kwaliteit als het gaat om producten en apparatuur. Samen met Fresh Indulgence staan wij voor ‘Safe Beauty‘: veilige schoonheid, eerlijke informatie, duurzame ontwikkeling. Daarnaast verkopen we alleen apparatuur die binnen de EU ontwikkeld wordt, en waarvan we zelf ervaren hebben dat deze goed werkt en lang meegaat. Daarnaast geven wij als enige in Nederland, een 1-op-1 training op locatie. Jouw trainer heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring!

En we hanteren eerlijke prijzen. Met zelfvertrouwen starten, zonder dat het een rib uit je lijf kost, wordt zo haalbaar. Ons hoofddoel is om zo veel mogelijk mensen in Nederland kennis te laten maken met spray tanning: het veilige, snelle alternatief voor de zon(nebank). Niet om zoveel mogelijk winst te maken, maar om startende ondernemers te begeleiden naar een succesvol bedrijf. Dus zoek je, behalve goede begeleiding, ook bezieling? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Wij helpen je op weg

Wij zetten onze expertise in om je te helpen. Zo start je met zelfvertrouwen, aan je toekomst als spray tan professional!

1-op-1 trainingen

Wil je spray tanning vol zelfvertrouwen gaan aanbieden in je salon? Dan is het raadzaam om een 1-op-1 training te volgen. Bij ons op locatie in Hoogeveen word je getaind door de meest ervaren vrouwelijke trainer van de Benelux. De training wordt gegeven op een Maandag of Zondag.  Starter Kits met Training zijn dan de beste keuze voor jou.

shop nu

De tanning coach

Zelfs al koop je een los spray tan apparaat, of een Spray Tan Starter Kit zonder training: wij helpen je op weg! Om er zeker van te zijn dat je goed met je apparatuur kunt omgaan, krijg je bij aankoop hiervan  altijd ondersteuning van een Tanning Coach. Zonder uitzondering, bij ieder apparaat.

shop nu

 Marketing materiaal

Wij bieden je kant-en-klaar marketingmateriaal aan. Standaard bij iedere Starter Kit, en daarna eenvoudig na te bestellen op onze website. In de branche waarbij uiterlijk letterlijk en figuurlijk je visitekaartje is, heel belangrijk!

shop nu

Meer weten

Een nieuwe onderneming beginnen is best spannend. Wil je persoonlijk advies over welk spraytan machine het beste bij jou past, neem dan gerust contact op!

 

 

Lees meer informatie over:

Het kiezen van de juiste apparatuur

Fresh Indulgence is ánders. Ontdek waarom.

Trainingen op maat

Neem vrijblijvend contact op

[contact-form-7 id=”1183″ title=”Contact form 1″]