NL & BE: Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd | Betaal veilig met o.a. Ideal, Paypal, Afterpay

Spray tanning tips voor een bruiloft

Spray Tan & Trouwen… Hoe bereid ik me voor op de misschien wel mooiste dag van mijn leven, mijn bruiloft? Dat vragen aanstaande bruidjes zich vaak af. Het effect van een goede, licht tot medium spray tan laat de ogen stralen, laat de tanden er witter uitzien en complimenteert de jurk. Je lijkt slanker, je benen zijn prachtig bruin. Zo kan het zijn!

Hieronder vertellen we je de do’s en don’ts bij het geven van een spray tan aan een bruid. Want bij een bruid moet het écht goed. Het is dus de mooiste dag van haar leven, dat hoopt ze tenminste. Een slechte spray tan kan daar serieus afbraak aan doen. Daarom vertellen wij je wat je als spray tan specialist moet doen, maar vooral ook wat je moet laten.

 

Q: Wat zijn de tips voor een foutloze spray tan bij een bruid?

A: Jhill Zwiep, Professioneel Spray Tan Trainer: “Spray Tanning wordt steeds populairder bij bruiden. Maar ook bij hun partner! Vaak laten ze zich tegelijk spray tannen. De allerbelangrijkste tip aan iedere spray tan specialist is: Informeer je klanten zo uitgebreid mogelijk. De spray tan is onderdeel van een proces. Stap 1 is de voorbereiding. Stap 2 is de spray tan zelf. Stap 3 is de nazorg zelf. Naar aanleiding van die stappen heb ik tips voor je (óók interessant voor aanstaande bruiden en bruidegommen!)

spray tan tips voor bruiloften

1. Voorbereiding, het allerbelangrijkste.

Een spray tan is qua effect gelijk aan 6-8 zonnebanksessies. Voor diegenen die zelf niet makkelijk bruin worden of die bezwaar hebben tegen zonnebanken (want niet veilig) kiezen liever voor een spray tan. De meeste spray tan vloeistoffen hebben een bronzer erin. Dat is de kleur die je direct ziet, als je spray tan aangebracht wordt. Het is geweldig dat de klant gelijk de deur uit kan met een instant-bruin kleurtje, maar diezelfde bronzer kan zorgen voor vlekken – op de eerder hagelwitte bruidsjurk.”

Hoe te voorkomen:
– VOLG ALLE DO’S EN DON’TS OP. Er is een kans op strepen en vlekken als de klant zich niet goed voorbereid heeft op een spray tan. De bronzer kan bijvoorbeeld in de poriën trekken en een ‘sproetjeseffect’ creëren. Het is jouw verantwoordelijkheid als spray tan specialist om je klanten allemaal goed te informeren over een goede voorbereiding. Hier vindt je de belangrijkste do’s en don’ts.

2. Geen of weinig ervaring? Ga bij jezelf na of het slim is om een bruid te sprayen.

Het maakt niet uit of je klant alle do’s opvolgt voor haar spray tan – als de applicatie niet goed gaat door een gebrek aan ervaring, dan heeft de bruid echt geen goede bruiloft. Ze zal zich onzeker voelen. Voel jij je juist nog heel erg onzeker als je een spray tan geeft? Maak kilometers. En ga dan pas aan de slag met bruidjes. Aanstaande bruiden, vraag naar de ervaring van een specialist. Krijg je een weifelend antwoord? Zoek dan nog liever even verder. Als spray tan specialist kun je altijd een training volgen. Je verbruikt minder vloeistof, werkt sneller en bent zelfverzekerder. Investeer dus in een goede training.

3. De jurk is naadloos aan de bruid aangepast. Voorkom vlekken!

Een naadloze jurk betekent dat de bruid gaat zweten. Het kan zorgen voor bruine vlekken aan de binnenkant van haar jurk. Vooral op de plekken waar de bruidsjurk strak zit. De meeste vlekken kunnen uit kleding gewassen worden, maar met zijde of satijn, waar de jurk vaak van gemaakt is, is het een stuk lastiger om de bronzer eruit te wassen.

Je kunt kiezen voor vloeistoffen zonder bronzer, deze zijn niet zichtbaar als je de spray tan geeft. Dan moet je wel heel veel technische ervaring hebben: Je ziet namelijk niet of de spray tan wel overal is aangebracht. Dat blijkt later pas, als de DHA zich ontwikkeld heeft. Alleen voor ervaren durfals dus!

Werk je toch met tanning lotion met een bronzer? Tip, gebruik talkpoeder om het lichaam lichtjes mee te bepoederen. Gebruik hiervoor een ‘powder puff’, zodat het overal superdun aangebracht wordt. Vooral aanbrengen bij het decolleté en de taille. Talk absorbeert een deel van het zweet en absorbeert de kleur van de bronzer. Talk helpt, maar kan het niet helemaal voorkomen dat er bij een klant de kleur gaat ‘lekken’.

4. Extra Dark? Think again!

Een superbruine kleur (tot 16%, een hoger DHA percentage wordt niet door de huid opgenomen), staat niet erg natuurlijk bij een klant die een heel lichte huid heeft, en nooit bruin wordt in de zon. Leg dit aan je klant uit. Wil ze toch liever donkerder? Test haar gewenste kleur. En vraag na wat ze van het resultaat vindt als het zich ontwikkeld heeft.

5. Doe een proefbehandeling

Doe een proef-spray tan. Idealiter een maand voordat de bruiloft plaatsvindt.De tanning heeft dan de tijd om helemaal weer te verdwijnen, zodat je met een goed ‘canvas’ kunt werken als het echt zover is. Het geeft je dan ook de kans om, als de eerste tint niet de beste is, een andere tint te kiezen, vooraf aan de trouwerij. Doe ook altijd een test, of de klant wellicht allergisch is voor een spray tan. Stel je voor dat je daar een paar dagen voor de bruiloft achter komt! Let op – sommige tanning lotions bevatten noten. Notenallergie komt vaak voor. Informeer bij je klant of hij of zij notenallergie heeft en ga op zoek naar notenvrije tanning vloeistof (Bijv Original van Fresh Indulgence). Onthoud goed welk percentage tanning vloeistof je hebt gebruikt bij de proefbehandeling. Schrijf het op voor de zekerheid.

6. Maak er een pakketprijs van

Het kan lastig zijn om én een proef spray tan én nog een behandeling vlak voor de bruiloft te bekostigen. Maak een pakketprijs. Vermeld die duidelijk op je website. Bruiden, als de salon van jouw keuze geen ‘bruidspakket’ heeft, vraag er dan naar. Wie weet wat er mogelijk is.

7. Breng de spray tan aan in de ochtend

Een spray tan ontwikkelt zich doorgaans volledig binnen 24 uur. Als je klant de bruiloft op de ochtend heeft, geef dan de spray tan uiterlijk 24 uur van tevoren. Geef de spray tan liever 2 dagen voor de bruiloft, dan kunnen eventuele foutjes nog bijgewerkt worden en is de kleur op zijn mooist.

8. Laat de klant de spray tan testen met de jurk aan.

Maar dan wel ná de eerste (lauwwarme, korte douche zonder douchegel of zeep). Zo kunnen ze de mening van vrienden en familie peilen. Het is ook handig om een foto te nemen (en die heel erg geheim te houden) om te zien hoe het kleurtje van de bruid overkomt op beeld.

Bruiden: Ga NIET voor een volautomatische tanning cabine! Het lijkt makkelijk en eenvoudig, maar er is geen professioneel advies en de tanning is niet aangepast op jouw lichaam of huidskleur. En als de cabines niet goed schoongehouden zijn, kan er zelfs Legionella-bacterie in de cabine voorkomen. Vraag áltijd een specialist om jou 1-op-1 te sprayen.

Succes! Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Stuur ons een mail, en wij kijken er met ons professionele oog naar!