NL & BE: Voor 13:00 besteld, morgen bezorgd | Betaal veilig met o.a. Ideal, Paypal, Afterpay

De gevaren van de zon

Er is zoveel informatie beschikbaar over de veiligheid van zonnen. dat het makkelijk is om onze kop in het zand te steken. Daarom hier de belangrijkste feiten op een rijtje, voordat je op het strand of onder de lamp gaat zonnen…

Je wilt er graag goed uitzien. Een knap uiterlijk en een bruine teint willen we zien op de prachtige vakantiefoto’s die we trots publiceren op social media! Gebronsd en zorgeloos op het strand, of op een feestje na een zonnebank-sessie… Maar we weten nu ook, dat zonnen (of meer in het bijzonder, de blootstelling aan UV-straling) eigenlijk schadelijk is voor onze huid, en dat het op lange termijn zelfs verwoestende gevolgen kan hebben.

Herhaalde blootstelling

Het “bruiningseffect” treedt op wanneer de huid extra melanine produceert (een natuurlijk pigment dat al aanwezig is in de huid) om zichzelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit tovert de donkere, bruine kleur tevoorschijn, waar we allemaal zo van houden.
Vaak produceert onze huid meer melanine op bepaalde plekken. Daar kan een ongelijkmatige teint veroorzaakt worden, die vlekkeriger en roder is op plaatsen waar de bloedvaten permanent uitgerekt zijn. Dit betekent dat zelfs mensen met natuurlijk getinte of donkere huidskleur, nog steeds last kunnen krijgen van zichtbare beschadiging van de huid.
Na verloop van tijd, door herhaalde blootstelling aan de zon, ontstaan er meer sproeten, moedervlekken en ouderdomsvlekken (het meest merkbaar op de rug van de handen) die permanent zichtbaar blijven.

Verslavend

Wanneer een bruine teint vervaagt, blijft er vaak een vale huid over (met een gelige ondertoon) die er ongezond uitziet. Dat is één van de redenen waarom mensen verslaafd raken aan zonnebanken: omdat ze proberen om dit onaantrekkelijke na-effect te vermijden. De elastine in onze huid, die haar veerkracht en souplesse geeft raakt beschadigd. Rimpels en vroegtijdige veroudering, liggen dan op de loer.
UV-straling is de nummer één oorzaak van huidkanker. Als je van nature een bleke huidskleur hebt, ben je het meest kwetsbaar. Maar iedereen loopt risico: ongeacht je huidskleur!

Er is een alternatief

Zelfs als we dit alles weten, blijft de zon trekken. Waarom? Het eenvoudigste antwoord is, dat we iedere dag worden gebombardeerd met beelden van gebronsde beroemdheden. Natuurlijk, we willen hun look ook op een gemakkelijke manier bereiken: onder de zonnebank of, liever nog, tijdens een zonnige vakantie. Maar wat is het alternatief, nu we al het bovenstaande weten?

De behoefte aan risicoloos bruinen is groot. Spray tanning is een groeiende markt! Stap nu in.